„Вирджиния Рекърдс“ ще съди първия мюзик айдъл - Невена
„Вирджиния Рекърдс“ ще съди първия мюзик айдъл - Невена / netinfo

Иск срещу победителката от „Мюзик айдъл 1" Невена Цонева предяви музикалната компания „Вирджиния Рекърдс", съобщиха с писмо до медиите от компанията. Причина за предприемането на съдебни действия от страна на звукозаписната фирма, е исканото от севлиевката предсрочно прекратяване на сключения помежду им договор. Искът е вследствие на неуспешните опити за извънсъдебно разрешаване на казуса. Делото е висящо пред състав на Софийски градски съд и чака своето развитие по предвидения в процесуалния закон ред за това.

Първият и до момента най-успешен победител в „Мюзик айдъл" - Невена, сама потвърди намерението си да напусне продуцентите си. „Смятам, че съм изпълнила всичките си ангажименти към „Верджиния рекърдс" докрай", споделя тя и допълва, че не е искала проблемите им да стават публично достояние. „Аз дори не съм уведомена за заведено от тях дело, не съм получила призовка. Въпреки това ще защитя интересите си докрай и ще продължа напред", категорична е звездата. Според „Вирджиния Рекърдс" договорът с певицата е ексклузивен, което означава, че докато той е валиден, Невена няма право да осъществява звукозаписна, концертна или друга артистична дейност без тяхно съгласие.

Бащата на Невена - Цветан Цонев, обаче нарече договора на дъщеря си с музикалната компания "хлъзгав". „Това беше наградата й, че спечели „Мюзик айдъл", като в договора изрично се казва, че важи до излизането на първия албум на Невена. Той вече е факт, но след като те не са говорили за втори албум, не виждам причина да не приключат взаимоотношенията си", коментира Цветан Цонев. Проблемите се задълбочили след като от музикалната компания не уважили едномесечното й предизвестие за напускане, а чашата преляла след обаждане на продуцентката й Саня Армутлиева до „Денсинг старс", откъдето оттеглят поканата си до Невена, с която преди това я канят да участва в шоуто.